tok i bur

2011-07-31 @ 23:41:36Min kanin är bra tokig. När vi får besök av finfina Happy blir Totoro galen. När hunden inte är så nära gör det inte så mycket, men ibland hör man ett argt "STAMP!!!!!!!" från honom. Sitter jag och klappar Happy börjar röjet. Först irar han omkring och svär för sig själv i buren (nästan så att man hör på riktigt alltså..) för att man är en jävel som överger honom, sedan när man kommer fram till hans bur får han panik, på grund av hundlukten, så han tror ju först att man ska äta upp honom... sedan när det värsta gått över och han lugnat ner sig och insett att man inte alls är särskilt sugen på kanin så får man bara den där blicken som meddelar en att han är mycket besviken på att man väljer rovdjurets sida och inte gräsätaren. Det tog ett bra tag innan han ville förlåta mig efter det... ( mitt tips är att muta med lite öronmassage )

Så nu tvingar jag honom att ligga på en handduk som luktar Happy så att han ska vänja sig lite, för så fort jag har rört vid hunden blir det ett jävla tjat...

ni ser ju blicken på bilden... "vilken sida är du på....!!!?"

 


Coloured eyebrows

2011-07-30 @ 21:15:47Seg uppdatering: CHECK
Njuter av sommaren: CHECK
Är allmänt nöjd: CHECH
Ingen ork för ett normalt inlägg: CHECK

j a ,   s å   s e r   d e t   u t .

Kan i alla fall meddela att jag idag var på Lars Wallins underbara utställning på waldemarsudde i ståkhålm. Magnifikt! Har lite ångest över att jag inte köpte ett skissblock med hans illustration på, för jag behöver verkligen ett skissblock att få ut min inspiration på, och sen var jag lite ledsen över att det var fotoförbud.. trots det så fotade alla japaneser som var där på besök.. men nej, jag ville inte riskera att bli typ stämd or whatever.

Har även tagit tummen ur röven och färgat mina ögonbryn nu. Färgen skulle vara brun/svart. Och det blev svart. Ser inte helt åt helvete ut, som ni kan se på bilden, men jag måste skrubba bort några fläckar som blev, och även fylla i lite här och var där jag missade. Tummen upp till färgade ögonbryn!

söndag

2011-07-24 @ 22:29:21Det har varit två underbara veckor med denna häst, och det är makalöst vad underbar hon är. Tjejen som äger henne är lyckligt lottad, och att jag fått äran att ta hand om henne under denna tid är bara fantastiskt. Hoppas att jag får rida henne igen. För att vara så ung är hon helt och hållet underbar att rida, lugn och jätte fin. Med rätt träning kommer hon komma långt, för visst har hon en bit till att lära, men fy så fin hon är.

J a g   ä r   h e l t   k ä r .

[after a nice cop says okie dokie] I like him, he says okie dokie

2011-07-18 @ 23:51:15Får aldrig nog av säsong 6 av supernatural förresten. HIHI!


just living my life

2011-07-18 @ 23:28:54

Jag kommer inte riktigt ha någon ork att uppdatera bloggen nu den kommande tiden. Sommaren tar helt enkelt allt för mycket tid, och de gånger jag sitter vid datorn gör jag betydligt bättre saker än att sitta vid bloggen. Typ som att lana sims 3 i min ensamhet om nätterna... Så hädanefter kan ingen räkna med att jag uppdaterar var dag, för det blir alldeles för jobbigt.

Eller ah okej, nästa vecka kör jag kanske igång igen, noppar ögnbrynen, epilerar benen, vaxar mustachen så att jag kommer tillbaka all fresh liksom!

Nejnuskajagslutaskrivathesims3kallar...
Sen kommer jag nog vara alldeles för upptagen med att gråta över att Harry Potter är slut..
Därför måste jag ta lite ledigt från bloggen. Åh just ja! Och träna lite på körkortsteorin också!! (taggar!!)

älg i hästhagen

2011-07-12 @ 14:29:05Känner inte för att uppdatera så mycket nu när vädret och dagarna ser ut som de gör. Hästen jag rider ser ni på de tre sista bilderna, den mörka skönheten. Ibland när man går mot hennes box står hon och tittar rakt på en med öronen framåt, och då ser hon lite ut som en älg.

Hon är underbar att rida, även om hon är ganska ung och oerfaren.
En oslipad diamant kan man säga.

Guns and Horses

2011-07-09 @ 17:48:13
Ibland sitter jag här och undrar vart jag är påväg i mitt liv. Är mina val här i livet rätt, eller är det kanske så att jag verkligen vill hålla på med hästar i framtiden? Atmosfären i stallet är speciell, och den för ett sorts lugn med sig. Man hör hästarnas knaper på höt, eller en gnäggande mule när man kommer in genom stalldörren. Så lång tid som har gått åt till att mocka, putsa, borsta, pussa mule och inte minst rida. Det har liksom skapat ett band inom mig som blir svårt att klippa. När jag sitter på hästryggen mår jag bra, när hästen jag sitter på förstår mina hjälper så blir man liksom ett med den, och den känslan är ofattbart svår att slå.

När jag blir äldre och skaffar hus på landet vill jag ha en kuse att rå om, en alldeles egen, för visst blir man lite sugen efter alla dessa år som ridskoleelev, medryttare & hästvakt. Jag vet i princip exakt hur det är att ha häst nu, men innerst inne vet jag att jag inte har den tiden som krävs, därför får denna dröm ligga på hyllan ett slag och damma lite. Men inte allt för länge.

Idag börjar min 2 veckors långa tid som hästvakt åt en fantastisk häst. Atasja heter hon. Jag tror jag kommer vara fast efter dessa veckor.. riktigt fast.

fick ingen riktigt bra bild på henne, men det är den mörka hästen som står i boxen med allt motljus.Guns and Horses - Ellie Goulding


En geisha fick följa med mig hem.

2011-07-07 @ 14:01:13


(ursäkta den dåliga bildkvalitén, jag hade fel inställningar och orkar inte ta om bilden. Haha!)

För någon vecka sedan cyklade jag och mamma till en antikhandlare för att ta oss en titt och kanske hitta inspiration till ett kommande projekt i sommar. Jag hade inga tankar på att ens ta med något hem, för inget skulle ju direkt få plats på cyklarna. Utanför affären hade det slagits upp ett tält där det såldes ut en massa gamla saker för en billig peng, priserna där låg mellan 10-100kr stod det på en lapp så såklart kikade jag runt där.

Plötsligt, i ett hörn får jag syn på denna skapelse, tro mig när jag säger att jag inte alls brukar vara förtjust i gamla tavlor, men den här tavlan var speciell. Jag kunde inte hålla ögonen borta från den, och gång på gång sa jag till mamma att den var så jädrans fin. Betalningen av allting skulle ske inne i antikaffären, så jag och mamma gick in dit och frågade vad han ville ha för tavlan då det inte stod någon prislapp på den. Eftersom prislistan där ute sa max 100kr för grejerna trodde jag ju förståss att den inte alls kanske skulle vara så dyr, men samtidigt kändes den alldeles för fin för att kosta så lite.

Mannen harklade sig lite, och sa att den tavlan var det finaste han hade där ute, och att han i alla fall skulle ha minst 500kr för den. Där sjönk mina förhoppningar kan jag tala om för er. För i min plånbok fanns bara en hundralapp, och antagligen såg han på mig vad besviken jag blev. Jag sa till honom att det var ju synd.. för jag har bara ynka 100kr i plånboken och jag trodde faktiskt att den skulle kosta runt det eftersom den stod där ute. Jag var jätte nära på att gå därifrån sen när jag hör honom säga, "det är okej..". Först uppfattade jag inte vad det var som var okej, så jag tittade på honom som ett frågetecken. "Det är okej.. du kan få den för 100kr.."

Kan ni gissa vilken lycka? När jag gick ut från affären efter att jag gett honom pengarna kunde jag höra hur han jämrade sig över sin förlust, eller så var det om något annat, men jag brydde mig inte för ett öre. Tavlan var min!

Såklart cyklade vi inte hem med den. Vi tvingade pappa komma och hämta den med bilen, och nu står den här i mitt rum & där kommer den stå länge till. Jag sitter fortfarande och gnölar över vilken antik lukt den har dragit med sig hem, sådan lukt avskyr jag över allt annat, men det är värt allting, för den står ju där så snygg och det går inte att ta ögonen från den.

Pga kameravinkeln så ser tavlan mindre ut än vad den egentligen är och färgerna gör den inte rättvis på den här bilden.

Give me the all spark, and you can live to be my pet

2011-07-06 @ 00:40:35Tänkte bara meddela att jag och min nya boyfriend Shia går och lägger oss nu.
Good night!


10 saker ni kanske inte visste om mig

2011-07-05 @ 21:53:281. Jag tror på spöken.
2. Jag tycker att regn, åska, höst och att äntligen få byta till vintertid är mysigt.
3. Iskallt vatten med en massa is är typ det godaste jag vet!
4. Jag har svårt att föreställa mig själv bo i en lägenhet mitt i stan, jag tror rentav att jag kommer att vantrivas i lägenhet när jag flyttar hemifrån, så så fort jag har råd och tid ska jag flytta till en stor vit villa mellan stan och landet och froda mina blommor och grönsaker och låta mina kaniner få skutta fritt.
5. Ibland drömmer jag om att bli regissör, att göra film är bland det roligaste jag vet!
6. Även om jag älskar secon hand så har jag jätte svårt för begagnade/antika saker. Dels gör lukten mig sådär lagom obekväm och dels är jag rädd att något jag köper hem ska bära med sig gammal energi eller rent av dålig energi.
8. Jag är svag för skor, tekoppar, secon hand butiker, vita möbler, hästar och inredningstidningar.
9. Jag älskar att titta på Sci-Fi filmer, som typ Transformers, Iron man och X-men, dels för att det kryllar av snygga killar och dels för att det är förjäkla underbart coolt att man ibland önskar att det var på riktigt!
10. När det kommer till måla och rita är jag jätte hård mot mig själv. Blir det inte bra så blir det inte bra och det spelar ingen roll vad andra tycker. Den hårda kritiken jag ger mig själv är svår att få bort, och tyvärr har det lett till att jag nästan helt har slutat teckna nu, och det suger.

Caffemacciato

2011-07-04 @ 20:23:18

Myrorna går loss i min högerfot, och det är obehagligt som bara den.
Blir en kort uppdatering idag, med bilder från ridlägret. Nu ska jag försöka säga åt alla myror
att ta det lite chill, för det är inte skönt!

I m o r g o n  kan jag visa er mitt antikkap!


emmarosiekeiraelle

2011-07-02 @ 23:08:55


Nu ska jag se på film!

Fin liten tös

2011-07-02 @ 19:39:02foto: Sarah Mihlberg

Ni anar inte vad min vecka har varit fin. I fem dagar har jag fått tillbringa min tid på platsen där jag hör hemma, med de mest fantastiska människorna som finns. Det har varit varma dagar med barbackaritt från hagen, höjdhoppningstävling, hoppning ute i det gröna med utmaningar som man aldrig trodde att man skulle genomföra. Jag fick rida underbara Tösen, som gärna inte gillar att hoppa sådär mycket, men duktig är hon och när vi väl var ute i skogen för våran "finala" terrängritt var det bara över alla hinder som gällde & hon klarade det gallant!

Det finaste med henne måste nog ändå vara tungan som alltid är där och flänger. Det är så man känner igen Tösen, utan tungan skulle hon vara som vilken annan häst som helst. Det här med tungterapi fungerar inte, hon trivs helt enkelt bara att ha tungan utanför munnen.

Förutom all ridning så har det även spenderats några nätter i höt, tillsammans med kurrande kattungar och trevliga människor. Även om jag känner alla, och kommer återvända till stallet flera gånger i sommar, kändes det ganska tomt när man kom hem och insåg att det för den här gången är slut.

Blir det fler terrängläger ska jag definitift vara med, om alla andra knäppisar ska det!

Ta på regnbågen

2011-07-02 @ 15:06:28Gör som dom säger på video! DO IT!

Ikbäll laddar jag upp med bilder från min underbara vecka, samt ett gigantiskt kap jag gjorde idag hos en anitkhandlare.


RSS 2.0