Här inne hos mig

2011-03-30 @ 15:00:51

Att vakna upp i morse och känna sig utvilad var nog det bästa med hela dagen.
Det blev en ledig onsdag i alla fall, och jag har hunnit med ås mycket känns det som. Åt en grejt frulle, tittate på teve, gick ut med Totoro i koppel (han blev störtglad!), gick på promenad med mig själv, duschade, fotade lite granna och nu sitter jag här! Nu är planerna som så, att jag tänkte röja lite i rummet, sniffa på min doftljus och glo nåt avsnitt av Gossip Girl. Längtar som attan till i morgon, håller vädret i sig blir dagen kanon! Skinande sol, plusgrader + hästar kan inte bli bättre. Sen är det ju helg snart också..!

 

Vi taggar lite med en bra låt också!
(brukar inte tycka om svenska låtar, men den här är något att tycka om!)


image source me


Dagens.

2011-03-29 @ 21:40:41
Dagens tillstånd: Lite småtrött och smått förvirrad. Får höra nu att min lediga onsdag kanske inte alls blir så ledig som jag tror.
Dagens utseende: vanlig make, med jeans och enkel svart tröja. håret uppsats i låg tofs.
Dagens önskan: Att min onsdag blir ledig..
Dagens nedräkning: 40 dagar kvar tills jag kan köpa 2.25or på ICA!
Dagens planer: Rita lite, kanske kolla ett avsnitt på Gossip Girl, tvätta bort sminket, kanske fota lite om jag har lust, eller så hoppar jag helt enkelt i säng och sover en blund.
Dagens måste: Ta reda på hur morgondagen verkligen ser ut.
Dagens materiella vill ha: Mina skor utbytta mot nya..
Dagens inspiration: Mode & Design lektionen, vi ritade av & inspirerades av modeillustrationer. Hur kul som helst! Lina Bodén & Hannah Müller *tummen upp*
Dagens roligaste: Smosh!
Dagens låt: L.I.F.E.G.O.E.S.O.N - Noah and the Whale
Dagens textrad: Stand up for something, even if it means standing alone.


source: weheartit



Off the chain

2011-03-29 @ 20:48:37
Idag kan jag glatt meddela att kvällen kan ägnas åt sådant som man inte hinner med ibland.
Imorgon är en ledig dag för mig, och jag är verkligen sjukt taggat till att få sova ut rejält såhär mitt i veckan. Tänkte försöka ägna lite tid åt att fortsätta på mitt senaste porträtt, även om inspirationen inte är där riktigt, så kan man alltid pilla lite med sådant som måste rättas till.

Imorgon är det nog dags för Totoro att få komma ut en sväng på gräsmattan. Han har inte fått vara ute sedan snön låg tjock på marken, men jag får ändå hålla hårt i kopplet om nu frugan skulle dyka upp. Har föresten inte sett henne på några dagar, elakt nog så hoppas jag att dom har gjort slut..

Nu ska jag fortsätta sniffa mitt nya doftljus med vaniljdoft.
Sedan kanske det blir lite gossip girl.


Ibland är världen grym, ibland bra!

2011-03-28 @ 20:17:00



Vad vore världen utan heels? Ska jag vara brutalt ärlig nu och säga att jag älskar alla sorters skor med hög klack? Yes, it's my obsession. Kan dock inte skryta om att min garderob innehåller särskilt många av dom, bara tre par närmare bestämt. Tre ynka par. Det är skam. Det borde finnas minst 10par i min garderob om ni frågar mig.

För någon månad sedan köpte jag ett par kilklackar av märket ALICE från scorett. Jag gick som på moln dagarna efter att jag köpt dom & mamma skrattade bara när hon såg mig gå runt med dom inomhus. Dock var det inte på tal om att använda dom vid 20 minusgrader, utan de fick vänta tills all snö var borta och graderna lutade mot plus. Denna historia fortsätter lite sorgligt, men slutar förhoppningsvis bra. När jag för några dagar sedan invigde dom i skolan, upptäckte jag till min förskräckelse att hela sulan höll på att lossna, det är inte klokt vilken ångest jag fick alltså, tur att jag hade med mig ett par extra skor i väskan.

Jag åkte hem med ångesten i halsen, mina fina skor var trasiga.. och dumma jag hade redan slängt kvittot av någon anledning. Damn this world!! tänkte jag. I ett desperat försök mejlade jag till scorett och frågade om hoppet skulle vara ute med mig, att jag skulle behöva sitt här 400kr fattigare, och med ett par skor mindre i garderoben. Som tur var fick jag mejl snabbt tillbaka med svar att hoppet inte var ute! Så länge jag har med mig ett utskrivet bevis på att jag köpt skorna så ska det funka lika bra som ett kvitto. Ibland är världen allt för bra. Nu har jag definitift ingen ångest, så nu får vi hoppas att jag får byta dom där jävlans skorna.

Ville bara säga att skor ibland kan göra livet surt för en.
Ordet kvalité finns inte på 2000talet.
Men sagan slutar förhoppningsvis bra ändå!

Nu ska jag göra tårta till kaninen & sedan blir det att sniffa doftljus med lite män i uniform på teve!
H e j l a !  : )

 


Grattis i efterskott plutt!

2011-03-28 @ 18:15:04



Snart ett år sedan min lilla plutt kom hem till mig, ett år som känns som en evighet. Det känns som att jag har haft Totoro hela mitt liv, kan inte tänka mig ett liv utan att gå upp på mornarna för att mysa med honom innan skolan, peta lite på honom efter skolan & sedan kramas lite extra på kvällen. Han har det bra tycker jag & alla andra som får se hur han har det. Mamma säger att han är världens lyckligaste kanin, för det är då tur att han hamnade hos mig. Man kan säga att jag har samlat på mig en massa kärlek över 17år att ge till någon egen att rå om, och nu har jag alltså överöst honom med kärlek i snart ett års tid.

Hade inte riktigt tiden till att ge honom något extra gott i helgen, men ikväll lovar jag att det blir kanintårta! Han lär nog inte tappa sina 400gram på ett tag, som veterinären sa att han behöver. Men jag tänker i alla fall inte pressa honom, man kan säga att jag har gödit upp honom med kärlek, för hade jag inte gjort det vet jag inte om han hade klarat av sin första vinter. Som tur är blir det minst 10vintrar till, eller jag hoppas i alla fall att han hänger kvar några år till, tröttna på honom lär jag aldrig göra.

Grattis m i n   p l u t t e t j o c k i s k å t i n g m y s g u b b e !

Fullt upp!

2011-03-27 @ 20:19:16
jag har haft fullt upp med att gnälla över kylan, vara med mina favorittjejer & en del annat. Därför har uppdateringen fått lida lite! Men imorgon kör jag på igen!

Håll uut!

Fly away

2011-03-21 @ 18:34:00
Jag vet inte vad som har flugit i mig. Jag satte mig ner vid pianot.. och rätt som det är så har jag skrivit ner en hel första vers, samt spelat in den på datorn. Så går det. Här har du min vän.

Clouds

2011-03-21 @ 16:57:31



Försov mig ganska rejält idag. Inte så bra. Men vi hade ändå inga vettiga lektioner idag, så det fick bli till att plugga matte idag. På onsdag blir det prov, och hur bra jag än känner mig på det momentet vi håller på med nu, så är jag inte så säker på att jag kommer klara det. Dem ska alltid göra alla frågor så jäkla invecklade ijämförelse med de i boken. Men men.. när matte B är slut slipper jag det för gott. Hallelujah!

Är så himla glad över att det bara blir varmare och varmare, snart åker vårjackan på & kilklackarna likaså.

Har gjort om designen som ni kanske ser. Tryck F5 en extra gång, för jag har pillat så himla mycket nu så allt är nog väldigt förvirrat fortfarande. Hade inte tänkt blogga så mycket mer idag, imorgon är det utvecklingssamtal, och då får jag stanna i stan ända till klockan 7, så då kan ni inte räkna med att jag uppdaterar särskilt bra.

Men jag ska försöka mig på lite mer uppdatering framåt veckan.

Svarar på alla kommentarer när jag har lite mer tid.

Puss & Kram!

 


Ute i solen och chillar med the man!

2011-03-20 @ 13:53:09



han skuttar runt och är allmänt glad! :-)

Various hairstyles and Maru

2011-03-18 @ 20:36:11



Blir galen på den här katten alltså!
Så himla söt så det inte är sant..!

Me <3 Maru


Love, love, love...

2011-03-18 @ 20:25:42

Ja hörni.. jag kan i alla fall meddela att Totoro nu, officiellt, kan räknas som en riktig man. Jajemän, denna vildkanin som kommer och hälsar på har fått hans instinkter att ta över och han har blivit helt.. ja.. kär! Igår var han helt galen och hoppade runt i buren när hans käresta satt utanför. När jag sedan kom för att ge honom mat var han helt till sig, och ville verkligen inte sitta i buren.. nejnej.. han ville ut och möta sin älskade fru, och inte sitta och få sitt dagliga kli bakom örat. Och ja, hans manliga organ är aktiva.. det har jag själv fått lära mig att man ska hålla koll på.. Nu är ju bara frågan om han kommer hålla på såhär hela tiden. För den där satans frun han har gått och skaffat sig är då ganska ofta och hälsar på.. vilket jag och mamma är lite emot.

Finns inte så mycket att göra, får väl låta det gå en stund och se om jag kanske blir tvungen att överväga ett ingrepp framåt sommaren sommaren för Totoro. Vill hemskt gärna inte kastrera Totte, av olika skäl, men blir han allt för jobbig att handskas med så måste jag tyvärr överväga det.. och då får han väl bli tjock och tråkig...

Well, well. Någon som vet hur man talar om för en kanin att ta det lite chill?
Grattis Grattis kanske man ska säga iaf.. Eller? ;O

Visitor..

2011-03-14 @ 18:45:30


Totoro har haft besök inatt av denna lilla krabbat.

Precis när jag skulle gå och lägga mig, så såg jag den här varelsen skutta omkring och nosa runt Totoros bur, och det var ingen blyg en. H*n liksom sträckte sig upp mot buren för att nosa, men vad jag kunde höra så stördes inte Totte av det, annars brukar han alltid stampa i backen som en tok. Imorse när jag kikade ut satt den där igen, därav knäppte jag bilden.

Jag vet inte om jag ska bli orolig eller så. Dom kanske sitter och planerar en rymningsplan ihop.. dom kanske till och med är ett par! Blir kul att se om det kommer några grå/bruna vildkaninungar till våren då... Söt var den i alla fall.

Man kanske kan försöka sig på att tämja den. Ehehe!

Visst har jag slagit in hans bur fint? Han störs inte av vinden om nätterna iaf :)

Sadness is a blessing.

2011-03-13 @ 15:50:56
B e r   o m   u r s ä k t   f ö r   d e n   e x t r e m t   d å l i g a   u p p d a t e r i n g e n .
Om jag minns rätt var det en vecka sedan sist. Men jag har tyvärr ingen ork att skriva något just nu. Allt är så jäkla segt, tråkigt & fullkomligt inte roligt just nu. Totoros ögon har blivit sämre, jag har för mycket läxor jag måste ta tag i, jag vill göra något kul men inser att jag knappt har någon tid för det, sen vet jag inte ens vad det skulle vara för kul. Att det är molnigt och tråkig ute gör bara saken värre, jag planterade om min fina blomma idag som jag fick i födelsedagspresent av Jaccie förra året, men den slokade kort efter att jag planterat om den. Jag är trött som ett as, men ser ingen anledning att sova bort en hel söndag. Jag känner dessutom att jag skriver i osamanhängande meningar. Jag är inte redo för skolan imorgon, för det betyder att jag har omprov i Matte som jag inte alls har tränat till. Människor går och dör hit och dit, japan håller på att gå under, kanske dör vi alla av all radioaktiv strålning, och allt är bara så jäkla åååh jag vet inte vad!! Känner bara en sån jäkla dålig stämning alltså, inte alls kul för fem öre.

Herregudars vad det inte ska behöva vara såhär!
Om bara snön försvinner och solen tittar fram så blir jag lite lyckligare.

Fortsätter nog min paus ett tag.
See ya!

Chasing Pavements

2011-03-06 @ 18:41:22


Idag kom nya ägarna till våran gamla soffa, så nu står vardagsrummet kusligt tomt.. Nya soffan kommer på onsdag, & jag ser väldigt mycket fram emot att se hur den ser ut nu. Mamma och pappa har varit och tittat på en fotölj till vardagsrummet också, men ännu har dom inte hittat den rätta.. Jag är bara lite orolig över att vardagsrummet kommer att behöva stå ofärdigt en längre tid, för mor och far kan verkligen inte bestämma sig på tre röda om dom vill ha en enfärgad eller mönstrad fotölj.. Well well.

Happy var här i några timmar också. Vi låg och tittade på gossip girl och jag kliade henne på magen, as always.. När man slutar klia henne under magen blir det ett jävla gnäll + ledsna hundögon. Buhu vad jag fick klia.. :( Men det har varit en trevlig och fin söndag! Gör inte så mycket att skolan drar igång igen nästa vecka. Imorgon blir det Romme, grr vad kul! :)

Me and my drum

2011-03-06 @ 14:24:36



Har tagit det lite lugnt nu ett par dagar och bara tagit vara på lovet.
Hade nog behöft gjort lite mer läxor.. men äh, det får man ha lite överseende med.
Man kan ju inte sitta och plugga ihjäl sig på lovet. Nu får mina lärare ta det lite chill va.

Har gått och blivit ganska så beroende av mitt älskade Yankee Candle.
Herregudars vad det eldas! :)


Totte rymde från buren idag. Men det var för att jag luktade hund, och han fick typ panik när jag skulle ta i honom så han tog ett språng ut från buren. Han hann dock inte så långt, haha. Nu har jag gnidig hans handduk, som han brukar ha i buren på vintern, mot Happys päls och lagt in den där så att han ska förstå att den lukten inte är farlig. Men nu måste jag även tänka över hur jag ska få honom att sluta vara sån morsgris.. Ofta när någon annan än jag kommer för att hälsa blir han typ rädd. Så nu ska jag tvinga mamma att hålla på med honom till våren, och andra människor är också välkomna att peta och hålla honom. Dock lite kaninvan måste man vara, för han kan få lite ryck ibland när man tar upp honom. Och jag vill inte att han ska få för sig att det är tillåtet att spralla.
Haha :)


True Colors

2011-03-02 @ 13:38:59

Ane Brun - True Colors

Fin låt såhär på eftermiddagen!


Animal

2011-03-01 @ 16:36:58


RSS 2.0