Oh Deer

2011-02-28 @ 23:23:29En av teckningarna jag har hållit på med under dagen.
Fortsätter nog med lite djur illustrationer.. har fått en till idé!

Visar bättre bild imorgon.


Let's be happy.

2011-02-28 @ 18:50:39

Förstår inte hur hela den här dagen kan ha gått åt till att bara måla. Igår natt satt jag också med penseln i högsta hugg och fick fram två spontana teckningar. Bilden i mitten är resultatet av en av teckningarna jag gjorde idag. Har dock ingen aning om vad jag ska göra av den, eftersom den är i A3 format.. Den passar inte riktigt in i mitt rum heller.

Sedan håller jag på med en annan teckning som jag tror kan bli riktigt bra om allt går rätt, jag har en tendens ibland att göra too much så att det blir helt förstört.. men nu håller jag tummar och tår att det blir ett bra resultat, för då åker den upp på väggen! Kapooff!

Lite vad jag lyssnar på..

2011-02-27 @ 19:07:50


När jag pluggar eller vill få lite inspiration..


Norah Jones - Sunrise

The Mollies - Float My Boat

Ohm - Spoon Me

Neon Trees - Animal


Hard work..

2011-02-27 @ 17:08:26Alldeles nyss åkte min kära Jacqueline hem efter en hel helg tillsammans. Amazing! Vi har haft urkul tillsammans. Bakat inte så snygga Macarons (krävs nog mirakel för att få dom lika snygga som Leilas..) men herre hallå vad goda dom var..!

Nog för att det är lov, så har jag ändå mycket skolarbete att ta igen. Så är det tyvärr när man varit sjuk, och jag längtar verkligen tills allt är gjort, så att man kan utnyttja lovet till fullo. Det som står på listan just nu är bl.a. Skriva ett engelska CV, Plugga matte i massor (!!), plugga till svenska provet (hujedamej..) och sist men inte minst skriva ett arbete om Barocken.

För att få någonting någorlunda gjort tänkte jag nog försöka börja redan nu..
Så ja, blir det glest med uppdatering så förstår ni varför!

W i s h   m e   l u c k !

Feathering.

2011-02-23 @ 21:47:11

In time I find myself in happiness,

2011-02-19 @ 23:18:30Ett bra tag nu, har jag verkligen försökt att börja rita porträtt igen. Jag har suttit där och verkligen försökt  se alla linjer och skuggor med samma ögon som jag gjorde förut. Tyvärr, så blir det så att man tappar stinget om man inte håller igång det seendet, och det är precis vad jag har gjort nu i flera månader. Men idag har jag på något sätt lyckats få till en grund ganska bra, men därefter sagt stopp. Jag har väldigt dåligt tålamod när det kommer till att rita. Jag vill gärna göra klart mina teckningar samma dag jag börjar, men då blir det oftast inte så noggrannt gjort, vilket är synd. Så nu har jag bestämt mig för att göra detta porträtt extremt långsamt och extremt noggrannt, eller ja.. vi får se.

Blir det dåligt visar jag antagligen inte upp det i bloggen, då ligger jag nog och gråter i min säng för resten av livet. Ahaha! Det märker vi nog.

Den som ser vem det är får en puss! Då betyder det att jag lyckats ganska bra för att vara så här långt igång i processen.

 


Trixie

2011-02-19 @ 16:00:12Förkylningen blir verkligen inte så mycket bättre alltså, snoret bokstavligt talat forsar ner, men ändå är det helt omöjligt att ens andas. En j*vla tur att nässprej finns alltså, vad vore världen utan nässprej? Dessutom nyser jag typ var femte sekund också, och är det något jag hatar så är det när man känner att en nysning är på gång men sedan ångrar sig.. Haha, alltsååååå..

Nog om min förkylning. Var ute med sjuklingen till kanin idag, och tänkte försöka få honom att hoppa några hinder. Måste säga att han är riktigt duktig, och ett tag tyckte han att det var skitkul, så då sprang han själmant fram och tillbaka och hoppade. Knasbollen! Sedan fick han springa av sig rejält.

Veterninären sa igår att han var "mycket kanin" dvs lite överviktig, och ja, jag erkänner att jag har gödit upp honom, men skulle han ärligt talat överleva dessa 25 minusgrader utan lite fläsk på kroppen som isolerar? Nej jag tror inte det, och än hade jag inte tänkt bli av med honom! Men till våren lovar jag att sätta honom på ett strikt bantningsschema. Ett halvt kilo måste han gå ner om han ska vara tilltalande för omvärlden. Ack ack, dessa i-landsproblem alltså.

Mamma och jag har även tittat runt lite på nya kaninburar. Vi har i alla fall kommit överens om att inte låta någon bygga en, eftersom resultatet ofta ser väldigt.. hemmabyggt ut, och det är inte alltid hemmabyggt blir snyggt. Därför håller vi oss till Trixie serien, där min nuvarande bur ingår, men då en ganska mycket större bur, och vi har faktiskt hittat en riktigt bra kandidat. Synd bara att den kostar dryga 5000kr.. well well, någon som kan köpa ut lotter till mig?

Haha. Nu ger jag mig, tänkte försöka spela lite datagames... och snora lite till, så höres vi.

 


I'm the girl..

2011-02-18 @ 22:59:25


inspiration: weheartit


Tinfoil

2011-02-18 @ 13:28:09Nu vill jag ha lite mer sommar tack..


Veterninärbesöket.

2011-02-18 @ 11:36:45
Vad dyrt det ska vara med en veterinärundersökning.. Totoro var typ i chocktillstånd när vi kom in, antagligen av värmen skulle jag tro, och när den ursnälla veterninären skulle plocka ut honom från transportburen blev han bara ännu mer stressad och höll nästan på att hoppa ner från undersökningsbordet. Det blev till att hålla undersökningen nere på golvnivå, och man kan nog gott säga att han inte hade någon vidare lust att ligga i en främlings knä, på rygg.

Veterninären hittade ingen direkt anledning till varför hans ögon rinner, antagligen kan det vara början på en infektion, eftersom det var irriterat, eller så har han fått något i ögonen. Fick recept på en salva (som var typ 7 gånger billigare än själva undersökningen..) som jag ska plutta ner i hans ögon morgon och kväll. Det går nog förhoppningsvis bra, eftersom det inte har varit några problem tidigare när jag har gjort rent hans ögon.

Så om 10 dagar hoppas jag att jag har en frisk kanin igen!


Catcher

2011-02-17 @ 22:16:19
The Mollies - Catcher
E n   f i n   l i t e n   l å t   a t t   l y s s n a   p å !


Vaknade inatt av att jag pratade i sömnen, jag sa något i stil med "Nej nej nej nej! Åh.. jag trodde det var väggen som rasade" Fråga inte vad drömmen handlade om, för det minns jag inte själv. Det är ofta när jag har feber som jag börjar prata i sömnen och hallucinera, inte sådär jätte roligt. När jag var liten vaknade jag en morgon med 40 graders feber och trodde att min gosedjurshund som låg nedanför min säng skulle bita ihjäl mig om jag gick upp.. så kan det vara hörni!

Imorgon stannar jag hemma från skolan igen, känns inte sådär jätte kul eftersom jag alltid har en tendens att lyckas vara sjuk då vi gör något viktigt i skolan.

Men på lördag blir det förhoppningsvis äntligen hemma mässan med modern! Man kan inte vara för sjuk för något sådant. No way!

My dear.

2011-02-15 @ 19:23:42


bildkälla

Mamma har bokat tid hos veterinären på fredag klockan 8.
Nu har båda hans ögon börjat rinna ganska kraftigt, så
det är bättre att någon veterinär får ta en titt på honom ordentligt.

Men fick ett tips om att kamomillté kan hjälpa om man baddar med det,
a l l t i d   v ä r t   a t t   t e s t a !

lite romantik.

2011-02-15 @ 09:00:00

På senaste tiden har jag suttit och surfat runt lite och letat inspiration till möblering.
Kanske är det lite tidigt att göra det, eftersom att jag måste vänta på att min kära syster ska flytta ut innan jag kan få överta hennes rum, men att planera och drömma skadar aldrig, och jag har faktiskt kommit en rätt så bra bit påväg över hur jag vill ha mitt rum då.

D e t   ä r   r i k t i g t   s v å r t ,   d e t   ä r   d e t .
Vill verkligen lämna min rosablommiga fondvägg åt sidan, och göra någonting nytt!

Jag kikar vidare lite.

 


14e februari

2011-02-14 @ 14:58:41


Sad eye.

2011-02-14 @ 14:24:41
Totoro's ögon rinner som bara den, vilket troligen beror på att det är drag. Vi har 3 mattor och 3 plywood-skivor som täcker buren, men ändå blåser det in. Det bästa av allt är ju att han antagligen kommer få stå ut med rinnande ögon för resten av sitt liv(??). Det är tydligen svårt att få det att försvinna.. kul.. Sen är det inte så jävla roligt för honom att det dessutom är -25 grader också.

Nu får jag inleda baddning av ögon 2 gånger om dagen de närmsta 2 veckorna för att se om det försvinner..
J a g   h o p p a s   v e r k l i g e n   d e t !

UPDATE: har fått en del tips från annat håll, förhoppningsvis går det över om några dagar om jag baddar ögonen med koksaltlösning, gör det inte det så kan det antagligen vara en ögoninfektion. Men nu avvaktar vi några dagar och ser om det bättrar sig!

en liten paus

2011-02-12 @ 18:59:50
Jag tar en liten bloggpaus nu i denna kyla.
Har ändå inga vidare bilder att lägga upp.

See ya later aligator! :)

Konsigt

2011-02-06 @ 14:05:24Satt uppe igårkväll och klippte och klistrade till en tavla.
det blev helt okej. Lite konstig.. men konst är ju konstigt?

fotade den bara lite snabbt, ser bättre ut irl.


Come on, come out

2011-02-05 @ 17:34:32Var ute på en liten tur med Totoro idag. Jag tror han börjar förstå att sommaren är påväg igen, för han var lyckligare än vanligt när han fick komma ut. Några fina bilder blev det också, vilket det annars inte brukar bli, då han gärna inte sitter still allt för länge. På andra bilden ser ni vad jag menar med 5 meter kattkoppel, funkar urbra! Får dock hålla koll på det när Totte är och springer bland buskarna.. Än tänker jag inte låta honom springa helt löst, först måste han lära sig att komma på kommando. Men vi får se hur det går. Haha.

Han är söt min lilla man.

päroröräldrar.

2011-02-05 @ 16:25:37

Nu på helgerna är det bara skönt att få vara hemma och slappa, ladda upp lite. Hade egentligen planer för idag, men dom blev flyttade till nästa helg istället. Har laddat ner en ny serie att sträck-kolla på nu, eftersom både misfits och supernatural tagit slut. Gossip girl blir den nya sysselsättningen på kvällarna.

Har egentligen inte tyckt att den serien varit särskilt lockande, och jag tycker fortfarande att den är lite småkonstigt filmat. Men men, helt okej för min del. Dock stör jag mig, som säkert alla andra, på att Taylor Momsen är snyggare i serien än i verkligheten.. haha. Den bruden alltså!

Nu ska jag ner och äta semla med päronen som just kom hem.

btw.. Försökte tala om för killen som knackat på att mina kära föräldrar inte var hemma,skulle säga päron men tänkte på föräldrar, så det blev "päroröräldrar.." Han tittade på mig som om jag vore bra dum i huvudet... Sen gick han.
Haha!


Looklet

2011-02-02 @ 20:16:57
Sitter och dricker jordens mest underbara té samtidigt som jag funderar lite över vad jag ska göra härnäst. Om ni som jag älskar té, kan jag rekomendera Liptons Summer Fruit té, smakar sommarbär och grädde. Vilket får mig att längta till sommaren ännu lite till..

Min onsdag har varit händelserik kan man säga. Vi skulpterade nämligen kroki idag. Det var väldigt lärorikt, och kul faktiskt! Kanske inte just den nakna delen, men att skulptera en person lär en att se proportionerna på ett helt annat sätt. Jag tycker det var kul, även om det i slutet blev lite segt, eftersom vi satt i nästan 5 timmar och skulpterade. Kan säkert visa er hur skulpturen blev om jag får möjlighet. (I måndags hade vi också kroki, men då tecknade vi bara av.)

Kan tipsa om en urkul hemsida också. Looklet.com, där man får styla modeller med kläder från irl. Här är några outfits som jag har gjort. Urkul om man typ inte har något att göra, eller bara rent allmänt tycker om att styla.


Imorgon uppdaterar jag nog inte. Fredag vet jag inte. Är bara så himlans trött den här veckan!RSS 2.0